Baku, som ligger ved det Kaspiske Hav, er den største by i Aserbajdsjan, og den er unik, fordi den er den laveste beliggende hovedstad i verden.

Byen ligger 92 meter under havets overflade og består af to primære sektioner: centrum og den gamle indre by. Der er et stort udvalg af kulturelle aktiviteter, du kan nyde under dit besøg, lige fra de lokale kunst- og historiske museer til de sjove parkområder, der ligger spredt over hele byen.

Har du planer om at tage en tur til Baku inden længe? Hvis du gør det, er her et par ideer, som vi har samlet for at hjælpe dig med at få mest muligt ud af din tid i denne virkelig smukke by.

Springvandstorvet er lige noget for sig

Dette offentlige torv, som ligger i Bakus centrum er blevet genopbygget inden for de sidste 5 år for at give det en langt mere moderne stil. Der er blevet tilføjet nye springvand, der er blevet tilføjet og kvaliteten af håndværket i de omkringliggende sten giver pladsen en meget unik atmosfære. Der er masser af pottede palmer på det nye springvandstorv, og disse synes at høre fint hjemme med de bygninger fra det 19. århundrede, der omgiver området. Hvis du bliver sulten, kan du standse ved et lille lokalt sted… eller snuppe noget McDonald’s – valget er dit.

Hvis du leder efter lidt natteliv, men det er midt om dagen, så er ferieområdet Shikhov et af ​​de mere populære destinationer, du kan finde. Det har en smuk, bred strand at nyde, men det har også en virkelig kæmpemæssig olieplatform, som du også kan se. Der er et vagttårn, der vil hjælpe dig med at nyde nogle gode udsigter, og du kan køre bilen helt op til vandkanten, hvis du vil.

Måske går du mere op i at shoppe?

Hvis vejret ikke samarbejder, står der måske en dag på Park Bulvar på kalenderen for dig. Det er et seks-etagers indkøbscenter i hjertet af Baku centrum, der kan hjælpe dig med at komme til den gamle indre by og gå på opdagelse, hvis du også vil det. I stedet for at nøjes med shopping oplevelse alene, kan du også nyde et show på planetariet i indkøbscentret, få en film med i 3D-biografen, eller endda tage ud og bowle, hvis du ønsker. Der er den typiske mad, man får i et indkøbscenter, som er meget overkommeligt i pris, men der er også finere restauranter i dette center.

Man kan også gå en tur ned ad Baku Boulevard. Den går lige langs med strandpromenaden, og du vil finde monumenter, springvand og endda en forlystelsespark, du kan benytte dig af, hvis du vil. Det er et praktisk sted at besøge mellem seværdigheder og et fantastisk sted at tage en morgen løbetur, hvis du vil have lidt ekstra motion.

Når du er aftenklar, holder de fleste af klubberne i Baku åbent til den lyse morgen og de ligger spredt over hele byen. Østlige og vestlige klubber byder alle på lokalt køkken og mange af dem ligger i nærheden af Springvandstorvet.

Er du klar til at besøge Baku? Denne by forener det gamle med det nye og fremtiden ser ud til at være ganske lys ud for denne by. Med så meget at se og gøre, vil din ferie være sjov, eventyrlig og afslappende.

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Aserbajdsjans turistkontor

Azerbaijan Tourism Authority Uzeyir Hajibeyov, 40 Government House, 3th floor BakuTel: (+994 12) 493 43 98WEBSITEFACEBOOKTWITTERYOUTUBEFLICKRPINTERESTINSTAGRAM

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

Baku, Heydar Aliyev International Airport

Heydar Aliyev International Airport ex Bina International Airport Baku Azerbaijan Airport website IATA: GYD ICAO: UBBB ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Baku Heydar Aliyev International Airport Arrivals powered by Airportia Baku Heydar Aliyev International Airport Departures powered by Airportia

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Lokal valuta og valutakurs

Se opdaterede kurser på lokal valuta

EUR - Euro Member Countries
USD
0,8932
GBP
1,0787
SEK
0,0936
NOK
0,1007
DKK
0,1340

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Baku
clear sky
36 ° C
36 °
36 °
23 %
1.5kmh
0 %
ons
39 °
tors
37 °
fre
36 °
lør
36 °
søn
34 °

Rejser til Aserbajdsjan

Aserbajdsjan er en af de mest unikke destinationer i hele verden. Der findes elleve forskellige klimazoner i verden og i Aserbajdsjan kan man finde hele ni af dem.

Det føles hverken helt som Europa eller Asien. Det er et af de helt specielle lande, hvor du vil kunne se banantræer med tundrabjerge i baggrunden. Du kan roligt gøre dig klar til en tur til stranden såvel som en lang række udforskningsmuligheder.

Der er historie at udforske på hvert et hjørne

Aserbajdsjan er hjemsted for adskillige steder på Verdensarvslisten, såsom Old City of Baku. Landet er et af de mest befolkede steder i Mellemøsten og nævnes utallige gange i både romersk og græsk oldtids litteratur. Nogle af de historiske monumenter som befinder sig indenfor landets grænser stammer fra det 12. århundrede, heriblandt Maiden Tower.

Besøg muddervulkanerne for en unik oplevelse

Hvis de historiske besøgssteder ikke formår at fylde din rejseplan helt op, så bør du overveje et besøg til en af Aserbajdsjans mange muddervulkaner. Omtrent halvdelen af verdens muddervulkaner ligger i Aserbajdsjan og der er udbrud stort set hver dag. Jorden rumler mens der produceres store bobler inde i mudderet. Hernæst forekommer en gaseksplosion. Treogtyve af landets vulkaner udgør en del af landets nationalparksystem.

Sørg for at se Aserbajdsjans Baku flammer

Alexandre Dumas er bedst kendt for sine bøger såsom Greven af Monte Cristo, men hans dagbøger skrevet under et besøg til Aserbajdsjan er også værd at læse. I disse dagbøger kan man for eksempel læse om hans oplevelser med Baku flammerne som har givet regionen kælenavnet Land of Fire. For flere end 150 år siden beskrev Dumas Bakus mystiske flammer som virkede som om de tilhørte en anden verden – og med et besøg til Aserbajdsjan kan du få dem at se med egne øjne.

Aserbajdsjan er en moderne destination som formår at forblive unik, takket være landets geologi og dets placering langs Silkeruten.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here