En tur til Thailand er ofte fyldt med besøg til kystnære hoteller, udforskning af smukke øer, og eventyr i de lokale jungler.

Disse fokuspointer ekskluderer dog en af landets mest fantastiske oplevelser: en tur til Ayutthaya. Byen blev grundlagt i 1351 og har igennem landets historie været en vigtig handelshavn. I en årrække var den endda den anden siamesiske hovedstad.

Byen blev ødelagt i 1767 hvorefter den flyttede et nyt sted hen. Ruinerne af den gamle by blev forvandlet til en smuk historisk park som siden har fået en plads på Verdensarvslisten. Her vil du kunne se pragteksemplarer på byens tidligere rigdom, heriblandt i dens mange templer og klostre som virkelig afspejler den buddhistiske tradition i området.

En af de mere unikke oplevelser Ayutthaya har at byde på er det flydende marked, hvor du kan finde lokal mad samt lokale produkter og goder. Der er endda mulighed for at give de lokale fisk mad, hvis det nu skulle friste.

Når du føler at du er færdig med at udforske den historiske park bør du lægge turen forbi Chao Sam Phraya National Museum. Da byen blev ødelagt i det 18. århundrede var der ikke meget tilbage, men de artefakter som er blevet fundet igennem årene har siden 1960erne været på udstilling på dette museum. Her kan du lære lidt mere om den lokale historie.

Godt nok er Ayutthaya ikke den typiske destination i Thailand, men byens historie samt dens smukke templer gør at det er en destination uden lige.

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Thailands turistkontor

Thailand Tourism Authority 1600 New Phetchaburi Road Makkasan, Ratchathevi Bangkok 10400 Thailand T: WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Phra Nakhon Si Ayutthaya
light rain
27.2 ° C
29 °
25 °
62 %
2.1kmh
0 %
lør
25 °
søn
29 °
man
28 °
tirs
28 °
ons
30 °

Thailand valuta, Bath

Penge i Thailand (sedler og mønter) Valutaen i Thailand hedder Bath (THB). 1 Bath = 100 satang. Mønter i cirkulation: 25, 50 satang 1, 2, 5, 10 Bath coins Sedler i cirkulation: ฿20, ฿50, ฿100, ฿500, ฿1000 Bath notes. Thailand National Bank

Helligdage i Thailand

Liste med landets officielle helligdage og fridage. Her kan du se de officielle, nationale helligdage og fridage i overskuelig skemaform der kan sorteres alt efter hvilken dage du ønsker mere information omkring. Hvis du skal på ferie i landet og påtænker at shoppe, er det godt at vide hvornår du risikerer at ramme dage hvor butikker har lukket.

Største byer i Thailand

Hvad hedder de største byer og hvor mange indbyggere har de ? Her kan du se listen med de største og vigtigste byer med antallet af indbyggere, samlet i et let overskueligt skema der kan sorteres.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her