Auxerre er en fantastisk rejsedestination for dig som gerne vil udforske Bourgogne regionen som ligger i det centrale Frankrig. Gå en tur langs byens historiske gader, hvor du vil støde på betagende vidundere såsom St. Etienne katedralen, med sine tre ubeskriveligt smukke gange. Katedralens fristed huser nogle af landets bedste eksemplarer på farvet glas.

Derudover kan du også besøge Saint-Germain klosteret, som har stået her siden det 9. århundrede. Klosterets krypt er det endelige hvilested for Auxerres biskopper samt hjemsted for nogle af de ældste vægmalerier hele Frankrig har at byde på. Den gamle bydel er naturligvis også et besøg værd. Dette er især sandt for klokketårnet, selvom udsigten over klosteret er fantastisk uanset hvilken vinkel man vælger.

Byen er også hjemsted for St. Eusebe kirken, som blev grundlagt i det 7. århundrede. Kirkens skib blev genopbygget i det 13. århundrede og har derfor et mere romansk udseende. St. Pierre en Vallee kirken er også et besøg værd. Den blev bygget i det 17. århundrede, ovenpå et kloster fra det 6. århundrede og er dermed udført i en gotisk stil. De lokale vingårde hjalp med at finansiere dekorationerne som udstilles i nogle af de indre kapeller.

Sidst, men langt fra mindst, befinder Auxerre sig i området hvor der produceres Bourgogne vin. Regionen er verdenskendt for sin Chablis. Auxerre er en by som bringer kunst og historie sammen på den smukkeste måde. Du kan ikke undgå at forelske dig i byen.

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Frankrigs turistkontor

Oplevelser i Frankrig Frankrig er fuld af Va Va Voom, O La La og Femmes Fatales. Dyk ned i én af verdens mest berømte kulturer og få smag for den fine franske kogekunst, som mange mener, er den bedste i verden. Én ting er helt sikkert, du har ikke fået en rigtig croissant før du har fået den i Frankrig Mange danskere har i årevis taget på ferie i Frankrig for at nyde godt af de...

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

SNCF Auxerre Saint-Gervais

SNCF Auxerre Gare de Auxerre Saint-Gervais 6 rue Paul Doumer 89000 Auxerre France Station Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Lokal valuta og valutakurs

Se opdaterede kurser på lokal valuta

EUR - Euro medlemslande
USD
0,8929
GBP
1,1751
DKK
0,1338
SEK
0,0950
NOK
0,1015

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Auxerre
light rain
5.9 ° C
7 °
4.4 °
70 %
9.8kmh
100 %
ons
6 °
tors
11 °
fre
9 °
lør
12 °
søn
9 °

Frankrig valuta, Euro

Penge i Frankrig (sedler og mønter) Den lokale valuta er Euro. 1 Euro = 100 cent. Mønter i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent €1 and €2 Sedler i cirkulation: €5, €10, €20, €50, €100, €200 and €500. European Central Bank, Den Europæiske Centralbank

Togrejser Frankrig

At rejse med tog i Frankrig giver dig mulighed for at besøge de mest interessante byer på en behagelig måde. Der er gode togforbindelser mellem alle større byer. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her