Asjkhabad er hovedstad i Turkmenistan og byen ligger centralt mellem bjergtoppene af Kopet Dag og Karakum ørkenen.

Grundlagt i 1881 blev byen hovedstaden i regionen under sovjettiden begyndende i 1924. En meget stor del af ​​byen blev ødelagt i et jordskælv i 1948, men omfattende restaureringsarbejder har gjort byen til en skinnende juvel de seneste år.

Hvad gør denne by så unik er det omfattende antal parker og pladser, der er spændende og smukke. Mange af dem blev etableret i de første år af Turkmenistans uafhængighed. Du finder en botanisk have, en park dedikeret til tyrkisk venskab, og en park oprettet til at tjene som uafhængigheds monument. Den ældste park i byen blev grundlagt i 1887.

Sørg for at besøge “Inspiration Alley” under dit ophold. Dette kompleks er en del park og en del kunstgalleri.

“World of Turmenbashi Tales” er en forlystelsespark, der er designet af lokale arkitekter til at fungere som en turkmenisk version af en Walt Disney-park. Parken åbnede i 2006 og her finder du masser af aktiviteter og forlystelser, der bringer besøgende gennem eventyr og folkekunst i kulturen.

Asjkhabad er måske ikke det første valg af mange, når man planlægger en ferie, men det er absolut værd at overveje. Du vil finde det at være en fantastisk by, der er fyldt med masser af muligheder.

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Turkmenistans turistkontor

Turkmenistan Tourism Authority Oguzhan str. 201 Ashgabat 744000 Turkmenistan T: +(993 12) 957348 WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Ashgabat
broken clouds
20 ° C
20 °
20 °
60 %
5.1kmh
75 %
ons
18 °
tors
18 °
fre
21 °
lør
21 °
søn
24 °

Hvad er klokken i Turkmenistan ?

Hvad er klokken i Turkmenistan nu ? Her kan du se den aktuelle lokale dato og tid i Ashgabat, Turkmenistan. Den lokale tid og dato opdateres real-time online døgnet rundt

Helligdage i Turkmenistan

Liste med landets officielle helligdage og fridage. Her kan du se de officielle, nationale helligdage og fridage i overskuelig skemaform der kan sorteres alt efter hvilken dage du ønsker mere information omkring. Hvis du skal på ferie i landet og påtænker at shoppe, er det godt at vide hvornår du risikerer at ramme dage hvor butikker har lukket.

Største byer i Turkmenistan

Hvad hedder de største byer og hvor mange indbyggere har de ? Her kan du se listen med de største og vigtigste byer med antallet af indbyggere, samlet i et let overskueligt skema der kan sorteres.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her