Rejser til Arad

Arad deler navn med andre samfund rundt omkring i verden, men denne rumænske by har en personlighed, der er helt dens egen. Den blev nævnt for første gang i det 11. århundrede, og er et af landets industrielle knudepunkter, som sidder lige i nærheden af den ungarske grænse.

Den er ikke det mest populære turistmål, men det er bare heldigt for dig, fordi der er en række interessante muligheder for at gå på opdagelse, som du kan nyde her. Hvis du er klar til at komme væk fra alfarvej i Europa for at tage et par dage til at udforske noget nyt og spændende, så er det Arad, du skal til.

Hvis dine planer omfatter en tur til Arad inden for den nærmeste fremtid, er her et par ideer, du  kan overveje at føje til din rejse, så du kan nyde alle de vigtigste ting, denne by har at tilbyde.

Reconciliation Park er bare ét stop på turen

I stedet for bare at være et almindeligt parkareal er Reconciliation Park en park med to fantastiske statuer. Den første, som kaldes Frihedsstatuen, blev opført i slutningen af ​​det 19. århundrede til ære for 13 ungarske generaler, der blev henrettet, da de støttede uafhængigheden. Den anden, som er en Triumfbue, blev bygget for blot et årti siden for at huske rumænere, der blev dræbt, mens de kæmpede for den samme uafhængighed.

Under din rejse gennem Asads historie, er det næste logiske trin et stop på det arkæologiske og historiske museum. Selvom museet er ret beskedent i forhold til nogle af de andre, giver det et autentisk kig på de komplekse byggefonde, byen er opført på – herunder de år, hvor det var under osmannisk styre.

Rådhuset er som regel et sidste stop, og er en U-formet bygning, der blev bygget i 1876. Der er et stort ur, der pryder toppen af ​​bygningen, som blev købt fra schweizerne to år efter bygningens færdiggørelse. Den er langt den mest imponerende bygning i Arad.

Nyd en kølig sommerbrise på en varm aften

For at få en smagsprøve på det lokale køkken på en varm aften, kan du tage til Perla Muresului, som tilbyder dig en terrasse lige ved floden. Meget af menuen er baseret på traditionelle rumænske retter, der har lidt af en finere flair over sig, men uden gourmet portionsstørrelser eller priser. Det er et festligt miljø, der giver dig en afslappet, nonchalant oplevelse, der er ganske underholdende.

Som afslutning på din rejse til Arad, fortjener en varm dag en kølig oplevelse, og det er præcis, hvad du får i Neptun Water Park. Bassinerne der er rene, stedet er kæmpestort, og det er det perfekte sted at komme med dine vrøvlede børn, takket være de mindre børnebassiner. Der er også et dejligt termisk bassin, der er meget populært i området.

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Rumæniens turistkontor

Romania Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

Timișoara Traian Vuia International Airport

Timișoara Traian Vuia International Airport Aeroportul Internațional „Traian Vuia” Timișoara Timișoara Romania Airport website IATA: TSR ICAO: LRTR ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Timisoara Traian Vuia International Airport Arrivals powered by Airportia Timisoara Traian Vuia International Airport Departures powered by Airportia

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Tandlæger i Arad

Tandlægeklinikker i Arad At benytte ferien for at tage en tandrejse til Arad er ikke noget nyt. Igennem mange år er turister flokkedes til byen og mange af disse benytter lejligheden til tandlægebesøg på en af de mange billige tandklinikker der ligger i Arad. Priserne på tandbehandling i Rumænien og Bukarest er betydeligt lavere end i Danmark og der kan være mange penge at spare, specielt på større behandlinger. Liste over populære tandlæge klinikker i Arad

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Lokal valuta og valutakurs

Se opdaterede kurser på lokal valuta

RON - Rumænsk (ny) leu
EUR
4,7756
GBP
5,6119
DKK
0,6390
SEK
0,4537
NOK
0,4846

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Arad
clear sky
10.2 ° C
12.2 °
9 °
100 %
2.1kmh
0 %
man
22 °
tirs
23 °
ons
26 °
tors
27 °
fre
17 °

Største byer i Rumænien

Hvad hedder de største byer og hvor mange indbyggere har de ? Her kan du se listen med de største og vigtigste byer med antallet af indbyggere, samlet i et let overskueligt skema der kan sorteres.

Helligdage i Rumænien

Her kan du se en liste med landets officielle, nationale, helligdage og fridage. Du kan se dagene angivet i overskuelig skemaform der kan sorteres alt efter hvilken dage du ønsker mere information omkring. Hvis du skal på ferie i landet og påtænker at shoppe, er det godt at vide hvornår du risikerer at ramme dage hvor aktiviteter og butikker kan have lukket. Du skal være opmærksom på at listen er de nationale helligdage, der kan i...

Hvad er klokken i Rumænien ?

Hvad er klokken i Rumænien nu ? Her kan du se den aktuelle lokale dato og tid i Bukarest, Rumænien. Den lokale tid og dato opdateres real-time online døgnet rundt

Rumænien valuta, Leu

Penge i Rumænien (sedler og mønter) Den lokale valuta hedder Leu (RON). 1 Leu = 100 bani. Mønter i cirkulation: 1 ban, 5, 10 and 50 bani Sedler i cirkulation: 1 leu, 5, 10, 50, 100, 200 and 500 lei National Bank of Romania

Togrejser Rumænien

At rejse med tog i Rumænien giver dig mulighed for at besøge de mest interessante byer på en behagelig måde. Der er gode togforbindelser mellem de større byer. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her