Amritsar er en indbydende feriedestination med nem adgang til det smukke Harmandir Sahbi, også kendt som det Gyldne Tempel. Dette Sikh skrin er mere populært en Taj Mahal og agerer som et kulturelt og spirituelt centrum for folk af Sikh troen.

Byen byder på en overflod af stof, tæpper, og andre unikke håndlavede materialer.

Der ligger adskillige attraktioner rundt omkring i Amritsar som gør, at du kan sammensætte en unik rejseplan på ingen tid. Du kan for eksempel besøge Wagah og deltage i de detaljerede grænseceremonier som finder sted her hver dag.

Derudover bør du også lægge turen forbi Gobindgarh fæstningen i midtbyen. Den har været åben for offentligheden siden februar 2017 efter en fuld restaurering og byder på et møntmuseum, et gammelt krigsmuseum, og en scene hvor der optrædes regelmæssigt. Derudover er der også en basar og adskillige madboder som byder på lidt af det lokale køkken.

Durgiana templet er en anden attraktion der uden tvivl er et besøg værd. Dets struktur minder meget om det Gyldne Tempel, men dette tempel befinder sig tættere på Lohgarh porten. Det byder endda på en fodgængerbro som giver adgang til en hellig sø. Der afholdes adskillige Hindu festivaler i templet året rundt.

Sidst, men ikke mindst, bør du besøge Jallianwala Bagh. Denne offentlige have er hjemsted for et mindesmærke for en tragisk begivenhed som fandt sted under en fredelig højtid. Flere end 1.500 mennesker omkom og der er stadig kuglemærker på mindestenens vægge.

Amritsar er en by som respekterer traditioner, ser fremad, og byder på et fantastisk indblik i en dejlig kultur. Planlæg et besøg hertil snarest muligt for at opleve nogle af de bedste muligheder Indien har at byde på.

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Indiens turistkontor

Intet kan forberede dig på den overflod af kultur, oplevelser og sanseindtryk der rammer dig når du selv rejser til Indien. De fleste kender til Indien og landets kulinariske udbredelse, der kan findes i de fleste større byer verden over. Himmelstræbende Himalaya-bjerge, jungler, ørkener og fantastiske strande langs 7000 kilometer kyst. For ikke at tale om hektiske millionbyer, overdådige templer og farvesprudlende festivaller. Indien er et land præget af religion og traditioner, og et land hvor...

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Amritsar
haze
35.1 ° C
36 °
34 °
56 %
1.5kmh
20 %
ons
40 °
tors
39 °
fre
39 °
lør
40 °
søn
40 °

Indien valuta, Rupee

Penge i Indien (sedler og mønter) Valutaen i Indien hedder rupee (INR). 1 rupee = 100 paise. Mønter i cirkulation: ₹1, ₹2, ₹5, ₹10 Sedler i cirkulation: ₹1, ₹2, ₹5, ₹10, ₹20, ₹50, ₹100, ₹200, ₹500, ₹2000 Indian National Bank

Rejser til Indien

Indien har længe været et populært rejsemål for ferier og opdagelsesrejser. Det er måske nok et land med mange indbyggere, men meget af det er stadig landligt – hvilket vil sige, at der er mange seværdigheder, der bare venter på at blive opdaget.

Du har adgang til strande, ørkener eller skove, og det kan planlægges som luksusferie eller som alletiders vandretur. En ting er sikkert – du kan forvente gæstfrihed i topklasse, lige meget hvad du bestemmer dig for.

Et besøg til Indien kan være inspirerende

Åndelighed spiller en prominent rolle i den indiske kultur. Meditation, Yoga, og andre inspirerende muligheder kan hjælpe dig til at give sjælen mere opmærksomhed, mens du lader dit fysiske legeme slappe af. Overvej at deltage i forsamlinger ved floden, der ærer den lokale kultur, så får du en oplevelse, du aldrig vil glemme.

Lad dig overraske

Alt, hvad du tror, du ved, om indisk mad, vil ændre sig. Fra et verdensperspektiv repræsenterer indisk mad mest, hvad de nyder i den nordlige del af landet. Du vil finde, at der er nogle unikke retter, der kan tage lidt tid at blive vant til, når du først kommer på besøg, men det anderledes cuisine er også et eventyr, der er både sjovt og uventet.

Der er mange vartegn at udforske

Når man tænker på vartegn i Indien, er Taj Mahal ofte det første, man tænker på. Denne hvide marmorbygning betragtes ofte som et af verdens vidundere, og det er der god grund til, når man ser den i virkeligheden. Hvert sted byder dog på noget historisk og vidunderligt at se, så er er rigeligt med både naturlige og menneskeskabte vartegn at opdage.

Indien er et sted, hvor du kan finde rigtig balance væk fra dagligdagens larm og trængsel. Overvej at besøge dette dejlige land, så vil der afvente dig en positiv oplevelse, du aldrig vil glemme.

Første gang du rejser til Indien kræver det en grundig research, for at kunne prioritere de steder du gerne vil se og de oplevelser du gerne vil have. Og det er et svært valg, du skal vælge mellem kæmpebyer som Mumbai eller hovedstaden New Delhi, kulturfyldte Kolkata eller paradiset i Goa. Fra Agras verdenskendte Taj Mahal til Bangalore i syd, og østkystens vigtigste havneby Chennai - der er så mange muligheder når du rejser til Indien.

Og nej, lad det være sagt med det samme, du kan ikke nå det hele, Indien er et kæmpestort land og at ville rejse til og i Indien er mere eller mindre en livsopgave.

Festival Indien

Hinduismens spirituelle hovedstad, Varanasi, beskrives som et absolut højdepunkt på mange Indien rejser. Et besøg her siges at ændre mange menneskers liv. Oplevelsen er koncentreret om den hellige Ganges flod, hvor der langs bredden på store stentrapper kaldet ghater, foregår religiøse ligbrændinger. Mens mange lokale og tilrejsende pilgrimme, bader i floden og tilgives for deres synder.

En anden oplevelse kan du få omkring februar og marts, hvor farverne og glæden får frit løb under farvefestivallen Holi. En traditionsrig festival der primært fejres i det nordlige, østlige og vestlige Inden. Traditionen inkluderer tempelbesøg og bål, mens du bør trække i gammelt tøj til hovedattraktionen som er en gigantisk vandkamp med pulver i alle regnbuens farver.

I oktober og november kan du opleve lysets festival, Diwali, som er en blanding af det vi kender som jul og nytår. Mad, gaver og fyrværkeri er en del af traditionen som skal vise eller fejre det gode sejrs over det onde.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here