Med en stærk periode med økonomisk vækst, er Amman en af de bedste byer i Mellemøsten at besøge lige nu.

Det er ikke bare den mellemøstlige kultur, du vil komme til at opleve med et besøg i denne utrolige by. Ser du, regionen har været beboet siden det 13. århundrede f. Kr. og Amman er endda nævnt i den hebraiske bibel. Romerne havde også kontrol over regionen i nogen tid, og ruinerne af deres bygninger kan også ses.

En stor del af Ammans turisme er fokuseret på den gamle by, hvor du vil finde et utroligt marked og kong Hussein moskeen. Der er et par andre vigtige steder at se, når du besøger Amman, og selvfølgelig… lad os tage et kig nedenfor!

Citadel Hill er det sted du absolut skal besøge

Dette nationale historiske sted, som er kendt som Jabal al-Qal’a, er et af ​​verdens ældste kontinuerligt beboede steder. Der er fæstningsmure omkring stedet, men eksperter mener, at der er så meget potentiale i det omkringliggende område for massive arkæologiske fund, at der altid synes at være en vis aktivitet deromkring. Stedet er symbol for fødslen af ​​de tre primære monoteistiske religioner, og Jordans Arkæologiske Museum har nogle af de bedste artefakter udstillet, der er blevet fundet til dato. Herkules templet, der ligger på stedet, siges at være bygget af Marcus Aurelius.

Du kan også nyde det romerske forum og det romerske teater, som er Jordans største teater. Det har plads til 6.000 tilskuere og menes at være bygget omkring år 150 e. Kr. Det bruges i dag stadig til kulturelle og sportslige arrangementer. Der er også en række nye moskeer, der giver bybilledet en storslået blå farve, mens Abu Darweesh moskeen er ternet i sort og hvid.

Du kan få en smagsprøve på den vestlige livsstil i dagens Amman

For blot et årti eller to siden, var livet i Amman meget anderledes. En gåtur ned ad Wakalat Street ville have bragt dig forbi nogle falafel steder eller shwarma boder. I dag kan du finde masser af amerikanske restauranter, franske bistroer, og endda asiatiske fusion restauranter, der kappes om dine turistpenge. Tilføj en McDonald’s og TGI Friday’s, så har du adgang til stort set alt hvad du kunne få lyst til at spise.

For et land i Mellemøsten er påklædningsnormerne og nattelivet også langt mere liberalt end i nabolandene. Kvinder går for eksempel gerne i tank toppe og korte nederdele. Desværre gutter, hvis du ikke har en dame på armen, når du ønsker at besøge Abdoun Circle, vil du blive nægtet adgang ved døren. Mange klubber har en streng politik om kun at tillade par. Du komme til kræfter igen i byens indkøbscenter, som har fire etager af lyksalig shopping, du kan nyde.

Er du klar til at besøge Amman? Denne smukke by har en masse moderne faciliteter at byde på, mens du udforsker de gamle steder, som menneskeheden har kaldt hjem i tusindvis af år. Planlæg din tur i dag og se med egne øjne, hvorfor Amman kunne kaldes den moderne menneskeheds vugge.

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Jordans turistkontor

Rejser til Jordan Eventyrlige Jordan er landet hvor du finder nogle af verdens absolut største seværdigheder – naturlige som menneskeskabte. En drømme-destination for dig som har en lille Indiana Jones i maven, og vil have oplevelser langt ud over det sædvanlige. Det får du når du rejser til Jordan. Fra Mars-lignende ørkenlandskaber til et tropisk dykkerparadis. Fra pulserende hovedstad til ældgammel tempelby, og fra det Det Døde til Det Røde Hav. Alt dette kan udforskes...

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

Amman, Queen Alia International Airport

Queen Alia International Airport مطار الملكة علياء الدولي Zizya (Amman) Jordan Airport website IATA: AMM ICAO: OJAI ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Amman Queen Alia International Airport Arrivals powered by Airportia Amman Queen Alia International Airport Departures powered by Airportia

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Amman
overcast clouds
29.3 ° C
29.3 °
29.3 °
24 %
2.9kmh
89 %
ons
29 °
tors
30 °
fre
29 °
lør
30 °
søn
26 °

Største byer i Jordan

Hvad hedder de største byer og hvor mange indbyggere har de ? Her kan du se listen med de største og vigtigste byer med antallet af indbyggere, samlet i et let overskueligt skema der kan sorteres.

Helligdage i Jordan

Her kan du se en liste med landets officielle, nationale, helligdage og fridage. Du kan se dagene angivet i overskuelig skemaform der kan sorteres alt efter hvilken dage du ønsker mere information omkring. Hvis du skal på ferie i landet og påtænker at shoppe, er det godt at vide hvornår du risikerer at ramme dage hvor aktiviteter og butikker kan have lukket. Du skal være opmærksom på at listen er de nationale helligdage, der kan i...

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her