Du kan finde Amiens nord for Paris, og det har været et af de mest bestridte samfund i hele landet. Siden det 12. århundrede, er det jævnligt blevet angrebet og erobret af dem, der søgte at tage kontrol over regionen. Det var ikke før det 18. århundrede, da tekstilindustrien blev kendt verden over, at tingene endelig begyndte at falde til ro – indtil verdenskrige, i hvert fald. Begge sider besatte byen flere gange under begge krige, og jævnede den næsten med jorden inden udgangen af 1945.

Chancen for genopbygning betød, at planerne for brede gader, hvide sten og tagdækning af skifer kunne skabe et dominerende, smukt visuelt første indtryk, der ikke fandtes magen til i Frankrig. Hvis dine planer omfatter Amiens, så tag det positive første indtryk, du får, og medtag disse yderligere ideer i dine planer.

Den højeste gotiske katedral ligger i Amiens

Hvis du elsker den klassiske gotiske kirke, så ligger verdens højeste i Amiens. Den blev oprindeligt færdigbygget i 1247, og har bemærkelsesværdigt nok overlevet alle de konflikter, byen har set, uden at det har været nødvendigt med omfattende renovering eller ombygning. Der er en række utrolige skulpturer, som kan ses på facaden, og den labyrint, der udgør dens struktur, er en af de mest komplette, der stadig findes i en tilsvarende katedral eller kirke i dag. Det er et UNESCO verdensarvssted.

En anden klassisk bygning, men mere moderne, er en af de få tilbageværende permanente cirkusbygninger, der findes i verden i dag. Cirque Jules Verne i Amiens er kun en af syv, der stadig eksisterer i Frankrig og stadig er i brug. Det er en stenbygning nu, men var oprindeligt en træbygning, og bygningen er et besøg værd, også selv om der ikke er et show at se.

Amiens har en stærk forbindelse med Jules Vernes værker, da han skrev de fleste af sine bedst kendte værker, mens han boede i byen. Han er endda begravet der på Madeleine-kirkegården. De stille steder der, afspejler de mange ”Hortillonnages” eller flydende haver, der findes i hele byen. Disse små haver på moseøerne i floderne giver dig en vidunderlig mulighed for at tage billeder og vil minde dig om Venedig.

En af de højeste bygninger i Vesteuropa ligger også i Amiens

Hvis du vil have en fantastisk udsigt, skal du klatre op i toppen af Perret Tårnet. Det står over togstationen og har længe været en af de højeste bygninger i Vesteuropa, da den står 110 meter i højden. Det er en beboelsesskyskraber, så den er ikke ligefrem åben for offentligheden. Brug din charme til at tale dig vej op på taget, og du vil blive belønnet for din indsats. Men forsøg ikke bare at snige dig igennem, ellers kan du godt få dig nogle problemer!

For endnu en imponerende udsigt, har Musee de Picardie rigtig noget at byde på. Det har til huse i en Second Empire bygning, der har et fantastisk rum i midten, der vil få dig til bare at stå og kigge i ærefrygt. Der er en række fantastiske udstillinger, der tager dig gennem middelalderkunst, lokale arkæologiske fund og udstillinger, og keramik, der kan dateres tilbage til den franske revolution.

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Frankrigs turistkontor

Oplevelser i Frankrig Frankrig er fuld af Va Va Voom, O La La og Femmes Fatales. Dyk ned i én af verdens mest berømte kulturer og få smag for den fine franske kogekunst, som mange mener, er den bedste i verden. Én ting er helt sikkert, du har ikke fået en rigtig croissant før du har fået den i Frankrig Mange danskere har i årevis taget på ferie i Frankrig for at nyde godt af de...

Touristinformation Amiens

Office du Tourisme Amiens 23 Place Notre Dame 80000 Amiens Tel 33 3 22 71 60 50 Website

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

SNCF Amiens

SNCF Amiens Gare de Amiens place Alphonse Fiquet 80017 Amiens France Station Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Lokal valuta og valutakurs

Se opdaterede kurser på lokal valuta

EUR - Euro medlemslande
USD
0,8929
GBP
1,1751
DKK
0,1338
SEK
0,0950
NOK
0,1015

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Amiens
light rain
6.1 ° C
7 °
5 °
75 %
8.7kmh
55 %
ons
6 °
tors
9 °
fre
9 °
lør
10 °
søn
8 °

Togrejser Frankrig

At rejse med tog i Frankrig giver dig mulighed for at besøge de mest interessante byer på en behagelig måde. Der er gode togforbindelser mellem alle større byer. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

Frankrig valuta, Euro

Penge i Frankrig (sedler og mønter) Den lokale valuta er Euro. 1 Euro = 100 cent. Mønter i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent €1 and €2 Sedler i cirkulation: €5, €10, €20, €50, €100, €200 and €500. European Central Bank, Den Europæiske Centralbank

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her