Rejser til Alta

Nogle af de tidligste dokumenterede eksempler på moderne menneskelig civilisation kan findes i Alta, et lille samfund i hjertet af det nordlige Norge.

De første helleristninger blev opdaget for mere end 40 år siden, foreløbig er der fremkommet mere end 6000 af dem. Det er et af ​​de mest unikke UNESCO Verdensarvssteder, og Jiepmaluokta lokaliteten, kun 4 kilometer uden for Alta, er et af ​​de mest interessante frilandsmuseer i verden i dag.

At tage dig tid til at se Norges eneste forhistoriske Verdensarvssted er blot én af mange interessante ting, du kan opleve på din rejse til Alta. Her er et kig på nogle af de andre ting, dine planer kan omfatte!

En dag i Sautso-Alta Slugten er ganske mindeværdig

Selvom livet i Alta mest kredser om fiskeriet eller det lokale skiferstenbrud, er der også en intens skønhed ved regionen. Dette ses meget tydeligt første gang, at du slår blikket på Sautso-Alta Slugten. Det er den største slugt i det nordlige Europa, og den er omkring 12 km lang i det hele. Stå på kanten af slugten og stir ned i den, og så kan du sagtens være heldig at komme ansigt til ansigt med det lokale dyreliv!

Uanset om du har brug for en hurtig opstrammer, før du tager på dette eventyr, eller du blot ønsker at slappe af efter en hel dag i naturen, er et stop på Barila lige det, der skal til. Her finder du alletiders kaffe, og hvis du er i humør til en øl, kan du også få en anstændig en af dem. Med masser af eksotiske cocktails og en atmosfære, der er sjov, fræk, og ret smart, vil du opdage, at du sagtens kan more dig her.

Alta er vært for en række sjove arrangementer hele året

Det eventyr, du kan opleve i Alta, begynder i marts med fem dage med koncerter, takket være Borealis Alta. Hele arrangementet er designet til at slippe af med vinterens mørke og tristhed, så de nye årstider kan give en frisk start. Du vil kunne fordybe dig i den lokale kultur og i det hele taget more dig storartet! Europas længste hundeslædeløb, som går over 1000 km, starter også lige omkring denne festival.

Blues og Soul Festivalen skydes i gang omkring den sidste uge af maj og giver endnu en række koncerter fra nogle af landets bedste bands. Hvis du planlægger dit besøg, så det falder sammen med denne festival, og inkluderer de andre hovedattraktioner, du finder her, vil give dig den perfekte byferie, som du måske lige har brug for!

Når du er lige på falderebet i Alta, skal du sørge for at nyde det afslappede miljø i Alpha Omega, en café, der byder på en fuld bar. Højdepunktet på menuen er en rensdyr bøfsandwich, men du kan få næsten alt andet, du går og sulter efter, på cafeen. Sørg for at få en bid af deres kage, før du rejser!

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Norges turistkontor

Hvis du til hverdag går og føler dig som Kaj Munch’s berømte maleri Skriget, så vil vi opfordre til til at tage til Norge, se originalen og gerne købe den sjove oppustelige version med hjem. Skriget vil minde dig om den imponerende natur i de norske fjelde, som har milevis af de smukke traveture og høje bjergtoppe. Ødemarken bare venter på, at du tager vandrestøvlerne på og trodser dit indre dovendyr. Spis dine egne friskfangede...

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

Alta Airport

Alta Airport   Norway Airport Website IATA: ALF ICAO: ENAT ARRIVAL DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Alta Airport Arrivals powered by Airportia Alta Airport Departures powered by Airportia

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Lokal valuta og valutakurs

Se opdaterede kurser på lokal valuta

NOK - Norske kroner
EUR
9,8540
GBP
11,5796
DKK
1,3185
SEK
0,9362
USD
8,7984

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Alta
moderate rain
13.2 ° C
14.4 °
12.2 °
87 %
1.5kmh
75 %
man
14 °
tirs
15 °
ons
17 °
tors
17 °
fre
16 °
covid 19 corona virus statistik for lande og omraader

Covid-19 / Coronavirus i Norge

Covid-19 / Coronavirus i Norge, rejsevejledning Norge rejsevejledning og aktuelle statistikker i forbindelse med Covid-19 / Coronavirus i Norge. Statistikker opdateres flere gange i løbet af dagen. Turist rejser til Norge Aktuelt er der ikke mulighed for at krydse grænsen til Norge som turist Udenrigsministeriets rejsevedledning  Du kan se den aktuelt gældende rejsevejledning på siden her Covid-19 / Coronavirus udbrud i Norge Herunder kan du se opdaterede tal og statistikker omkring den aktuelle situation i Norge

Togrejser Norge

At rejse med tog i Norge giver dig mulighed for at besøge de mest interessante byer på en behagelig måde. Der er gode togforbindelser mellem alle større byer. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

Norge valuta, Krone

Penge i Norge (sedler og mønter) Den lokale valuta hedder Krone (NOK). 1 Krone = 100 Øre. Mønter i cirkulation: 1, 5 10 and 20 Kroner Sedler i cirkulation: 50, 100, 200, 500 and 1000 kroner Norwegian National Bank

Hvad er klokken i Norge ?

Hvad er klokken i Norge nu ? Her kan du se den aktuelle lokale dato og tid i Oslo, Norge. Den lokale tid og dato opdateres real-time online døgnet rundt
Information find de bedste rejsevideoer og rejse vlog fra hele verden bliv inspireret til store oplevelser

Video guide Oslo, Norge

Video fra Oslo Tag med på en guidet tur til de bedste seværdigheder i en rigtig godt produceret videoguide der præsenterer de absolut bedste seværdigheder på en god måde i flotte optagelser. Dansk tekst kan indstilles ved at klikke på indstillinger (tandhjul) nederst til højre i videoens billede og derefter vælge "dansk" fra menuen med mulige tekster. Oslo guide Find flere informationer og rejsetips i destinationsguide. Oslo vejrudsigt Hvordan er vejret i Oslo ?, se opdateret aktuelt vejr og vejrudsigt...

Største byer i Norge

Hvad hedder de største byer og hvor mange indbyggere har de ? Her kan du se listen med de største og vigtigste byer med antallet af indbyggere, samlet i et let overskueligt skema der kan sorteres.

Helligdage i Norge

Her kan du se en liste med landets officielle, nationale, helligdage og fridage. Du kan se dagene angivet i overskuelig skemaform der kan sorteres alt efter hvilken dage du ønsker mere information omkring. Hvis du skal på ferie i landet og påtænker at shoppe, er det godt at vide hvornår du risikerer at ramme dage hvor aktiviteter og butikker kan have lukket. Du skal være opmærksom på at listen er de nationale helligdage, der kan i...

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her