Alkmaar, som ligger i det nordlige Holland, blev grundlagt i det 10. århundrede. Byen ligger på en gammel sandbanke, hvilket gør at besøgende bliver mødt med en fantastisk udsigt da det var muligt at bygge en kanal på det lavtliggende land.

En af de mest populære turistattraktioner i Alkmaar er ostemarkedet, men byen har meget mere at byde på end en lille bid mad. Der står stadig mange bygninger fra middelalderen i byen, så det er det perfekte sted at tage på fotograferingsferie. Læs videre for at finde ud af hvad du ellers bør overveje at indarbejde i din rejseplan.

Tag på en rundvisning i museet

Der er masser af ostemuseer at besøge i Alkmaar, men hvis du hellere vil gå imod strømmen under dit besøg bør du tage en tur til Beatles Museet i stedet. John Lennons første guitar blev fremstillet i Alkmaar, så byen er forbundet med det populære band på en helt unik måde. Efter Beatles Museet bør du besøge De Boom: det nationale øl museum.

Nyd en tur langs havnefronten

Der findes adskillige specialbutikker ved Alkmaars havnefront. Her vil du blive mødt med en af de mest maleriske udsigter byen har at byde på samt muligheden for at lede efter en eller to af byens skjulte perler. Gå ikke glip af Molen van Groot, byens store vindmølle, mens du er ude på en gåtur.

Glem ikke osten

Det er nærmest umuligt at undgå osten i Alkmaar. Før eller siden vil du give efter for fristelsen og det bedste sted at gøre dette er det Hollandske Ostemuseum. Hver fredag afholdes der en festival som viser hvordan ost fremstilles. Det er en kort tur da der kun er få udstillinger, men der er en lang række lækre oste at smage på. Oplevelsen er dog beregnet til børnefamilier, så det er ikke noget for alle.

Alkmaar har meget at byde besøgende på, såsom at udforske, shoppe, og finde en ny yndlingsost. Tag appetitten med når du tager på ferie hertil – du vil umuligt forlade byen sulten.

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Nederlandenes (Hollands) turistkontor

Ferie i Holland Holland er et smukt, kulturrigt og spændende land, med mange forskelligartede byer, smukke naturområder og spændende arkitektoniske bygningsværker Henrivende kanaler og et væld af museumsmuligheder venter på dig når du rejser til Holland, og her vil du aldrig mangle noget at se og sanse. Ferie Holland vil give dig pragtfulde dage i hyggelige stræder, der er fyldt med spændende gallerier og små butikker. Dine farverige nætter kan du tilbringe på stemningsfulde spillesteder med...

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

Amsterdam Airport Schiphol

Amsterdam Airport Schiphol / Schiphol Airport Koninklijke Luchthaven Schiphol Amsterdam Netherlands Airport website IATA: AMS ICAO: EHAM ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Amsterdam Schiphol Airport Arrivals powered by Airportia Amsterdam Schiphol Airport Departures powered by Airportia

NS Alkmaar

NS Alkmaar Alkmaar Station Nederland Station Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Lokal valuta og valutakurs

Se opdaterede kurser på lokal valuta

EUR - Euro medlemslande
USD
0,9006
GBP
1,1816
DKK
0,1338
SEK
0,0950
NOK
0,0986

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Alkmaar
drizzle rain
6.6 ° C
9 °
5 °
93 %
10.3kmh
75 %
fre
11 °
lør
10 °
søn
10 °
man
9 °
tirs
6 °

Togrejser Nederlandene

At rejse med tog i Nederlandene (Holland) giver dig mulighed for at besøge de mest interessante byer på en behagelig måde. Der er gode togforbindelser mellem alle større byer. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

Nederlandene valuta, Euro

Penge i Nederlandene (sedler og mønter) Den lokale valuta er Euro. 1 Euro = 100 cent. Mønter i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent €1 and €2 Sedler i cirkulation: €5, €10, €20, €50, €100, €200 and €500. European Central Bank, Den Europæiske Centralbank

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her