Alexandria er den ideelle destination hvis du vil på en historisk og kulturel oplevelse til Egypten. Også kendt som ‘Middelhavets perle’, var dette engang hovedstaden i Egypten. Hvis man vil på den ultimative ferie ved kysten med vintage glamour, vælg Alexandria og du bliver ikke skuffet!

Ferien i Alexandria bør ‘starte ved Corniche, langs dette område er der fantastiske hvide sandstrande og havet er varmt og inviterende. Tag til Stanley strand eller Montazah strand og Ma’amoura, som har masser af plads til at slappe af og nyde solen på ferien. Hvis man kan lide tradition, skal man prøve stranden ved Abu Qir, som er en lille fiskerlandsby, hvor man virkelig kan slappe af. Her kan man solbade, bade og fiske samt smage på de friske fisk til frokost – en rigtig god måde at tilbringe familieferien på i Alexandria.

Dette er den ideelle base, hvorfra man kan opdage det magiske Egypten. Hvis man vil mærke lidt af den egyptiske kultur, tag til een af de lokale bazarer og prut om prisen på den perfekte gave eller souvenir. Hvis man er interesseret i sightseeing, er du på den helt rigtige ferie: Alexandria har masser af historiske seværdigheder, såsom Kom el Shoqafa’s Katakomber, Pompey’s Søjle og Det Romerske Amfiteater, Alexandria Cisterner og Anfushi gravene. Så glem ikke kameraet!

Eller man kan tage muligheden for at komme lidt længere væk til Cairo og tage børnene med på Cairo Museum eller besøge Giza pyramiderne, som er en essentiel seværdighed. Det er også værd at følge mængden til Luxor og de berømte ruiner ved Karnak Tempel, Luxor Tempel og Kongerne og Dronningernes Dal. Glem heller ikke at se Tutankhamun’s grav på turen til Luxor. Den blev opdaget for over 100 år siden og er altid populær hos de besøgende.

De eventyrlystne feriegæster kan også tage på en kameltur eller prøve ballonflyvning over ørkenen og udforske Egypten endnu mere. Ellers kan man tage en båd ned ad Nilen, hvis man vil nyde omgivelserne lidt mere langsomt, eller man kan leje en felucca båd. Efter en lang dag, kan man læne sig tilbage og slappe af i restauranterne, der er langs Corniche og se solen gå ned over Middelhavet. Skønt!

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Egyptens turistkontor

Oplevelser i Egypten Når du rejser til Egypten er du garanteret strålende solskin hele året rundt, og du har fremragende muligheder for at nyde de smukke hvide strande, de betagende koralrev og nogle af verdens mest berømte historiske seværdigheder, pyramiderne i Giza. Uanset om du planlægger en længere sommerferie med børnene eller en kort, romantisk rejse for to, så rejser til Egypten en oplagt mulighed. Landet byder på helt enestående kulturskatte og historiske monumenter, samt Det...

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Alexandria
overcast clouds
1.1 ° C
1.1 °
1.1 °
82 %
0.5kmh
94 %
man
2 °
tirs
2 °
ons
3 °
tors
4 °
fre
5 °

Hvad er klokken i Egypten ?

Hvad er klokken i Egypten nu ? Her kan du se den aktuelle lokale dato og tid i Kairo, Egypten. Den lokale tid og dato opdateres real-time online døgnet rundt

Helligdage i Egypten

Her kan du se en liste med landets officielle, nationale, helligdage og fridage. Du kan se dagene angivet i overskuelig skemaform der kan sorteres alt efter hvilken dage du ønsker mere information omkring. Hvis du skal på ferie i landet og påtænker at shoppe, er det godt at vide hvornår du risikerer at ramme dage hvor aktiviteter og butikker kan have lukket. Du skal være opmærksom på at listen er de nationale helligdage, der kan i...

Største byer i Egypten

Hvad hedder de største byer og hvor mange indbyggere har de ? Her kan du se listen med de største og vigtigste byer med antallet af indbyggere, samlet i et let overskueligt skema der kan sorteres.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her