Rejser til Ålesund

Ålesund er omgivet af havet og med dens udprægede Art Nouveau-arkitektur, har byen altid været en havneby, der fokuserede på handel.

Selv dens oprindelige navn betød bogstaveligt talt “markedsplads i byen.” Med Mount Aksla i baggrunden og havfiskeriet som livsstil, er dette et afslappet samfund, der nyder en tilværelse med et langsommere tempo, og dette gør den til den perfekte destination for din næste ferie. Hvis du er klar til at se de nordlige fjorde, så er det lige her, du skal hen – især hvis du vil undgå turisterne.

Sejlads påvirker i udpræget grad den lokale kultur

Ålesund centrum er så tæt pakket, at enhver yderligere ekspansion på den lille halvø er umulig. Alligevel ligger Sunnmøre Museum, som er et af de bedste i landet, lige øst for centrum. Stedet, hvor det ligger, er et gammelt handelscenter, der var aktivt i området i mere end 500 år, og næsten 50 gamle bygninger er blevet flyttet hertil. Der er også over 40 både udstillet her, og blandt dem er et kommercielt handelsfartøj, der var i drift omkring starten af ​​det 11. århundrede.

Hvis du tilfældigvis er på den vestlige ende af halvøen i stedet for den østlige ende, så er det, der malerisk nok kaldes “Atlanterhavsparken” noget, du kan bruge hele dagen på. Du får et kig på, hvordan livet er under vandoverfladen i fjordene, og du tages på en rejse gennem den rigdom, kysten har at byde på. Det er afgjort en af ​​de mest unikke oplevelser, Ålesund har at byde på!

Et sidste stop bør være på middelalder-museet, hvis du kan få det til at passe. Åbningstiderne her er meget begrænsede, så det er ikke sikkert, at det kan passes ind i dine planer. Der er en række artefakter udstillet her, der viser, hvordan livet var i middelalderen i Norge, og der er en række middelalderlige illustrationer, der viser livet i som det foregik. Bestemt interessant og umagen værd!

Du kan ikke undslippe uden gode fisk og skaldyr!

Der er en række bygninger langs kajen, der byder på gode spise muligheder for hele dit ophold i Ålesund, men der er nok ingen, der er bedre end Sjobua. De grove bjælker og pæle inden i bygningen kan være en smule visuelt afskrækkende, men de friske skaldyr, som du personligt kan vælge fra tankene vil hurtigt fjerne enhver betænkelighed, du måtte have.

Hvis du ønsker at komme lidt væk fra fisk og skaldyr, så er XL Diner er stedet at være. Det er ikke din typiske snask, der byder på spandevis af stegte fødevarer, der drypper af olie og kalorier. Du får et stort udvalg af norske retter, mange der er grøntsagsbaseret, og et stort udvalg af saucer, du kan inkludere i dit måltid. Du skal komme her mindst en gang for at prøve deres Bacalao!

Ålesund har meget at tilbyde, selv om samfundet er pakket, sammenklemt, og mindre end din gennemsnitlige ferieby. Hvis du har planer om at tage hertil, så tag disse ideer med i din ferieplan, og du vil få den bedste tænkelige tur!

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Norges turistkontor

Norway Tourism Authority WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR INSTAGRAM PINTEREST VIMEO

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

Ålesund Airport Vigra

Ålesund Airport Vigra Ålesund lufthavn, Vigra Ålesund Norway Airport website IATA: AES ICAO: ENAL ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Alesund Vigra Airport Arrivals powered by Airportia Alesund Vigra Airport Departures powered by Airportia

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Lokal valuta og valutakurs

Se opdaterede kurser på lokal valuta

NOK - Norske kroner
EUR
9,8540
GBP
11,5796
DKK
1,3185
SEK
0,9362
USD
8,7984

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Ålesund
broken clouds
5 ° C
6 °
3.9 °
81 %
6.7kmh
75 %
ons
7 °
tors
7 °
fre
7 °
lør
9 °
søn
10 °
Information find de bedste rejsevideoer og rejse vlog fra hele verden bliv inspireret til store oplevelser

Video guide Oslo, Norge

Video fra Oslo Tag med på en guidet tur til de bedste seværdigheder i en rigtig godt produceret videoguide der præsenterer de absolut bedste seværdigheder på en god måde i flotte optagelser. Dansk tekst kan indstilles ved at klikke på indstillinger (tandhjul) nederst til højre i videoens billede og derefter vælge "dansk" fra menuen med mulige tekster. Oslo guide Find flere informationer og rejsetips i destinationsguide. Oslo vejrudsigt Hvordan er vejret i Oslo ?, se opdateret aktuelt vejr og vejrudsigt...

Største byer i Norge

Hvad hedder de største byer og hvor mange indbyggere har de ? Her kan du se listen med de største og vigtigste byer med antallet af indbyggere, samlet i et let overskueligt skema der kan sorteres.

Helligdage i Norge

Her kan du se en liste med landets officielle, nationale, helligdage og fridage. Du kan se dagene angivet i overskuelig skemaform der kan sorteres alt efter hvilken dage du ønsker mere information omkring. Hvis du skal på ferie i landet og påtænker at shoppe, er det godt at vide hvornår du risikerer at ramme dage hvor aktiviteter og butikker kan have lukket. Du skal være opmærksom på at listen er de nationale helligdage, der kan i...

Togrejser Norge

At rejse med tog i Norge giver dig mulighed for at besøge de mest interessante byer på en behagelig måde. Der er gode togforbindelser mellem alle større byer. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

Norge valuta, Krone

Penge i Norge (sedler og mønter) Den lokale valuta hedder Krone (NOK). 1 Krone = 100 Øre. Mønter i cirkulation: 1, 5 10 and 20 Kroner Sedler i cirkulation: 50, 100, 200, 500 and 1000 kroner Norwegian National Bank

Hvad er klokken i Norge ?

Hvad er klokken i Norge nu ? Her kan du se den aktuelle lokale dato og tid i Oslo, Norge. Den lokale tid og dato opdateres real-time online døgnet rundt
covid 19 corona virus statistik for lande og omraader

Covid-19 / Coronavirus i Norge

Covid-19 / Coronavirus i Norge, rejsevejledning Norge rejsevejledning og aktuelle statistikker i forbindelse med Covid-19 / Coronavirus i Norge. Statistikker opdateres flere gange i løbet af dagen. Turist rejser til Norge Aktuelt er der ikke mulighed for at krydse grænsen til Norge som turist Udenrigsministeriets rejsevedledning  Du kan se den aktuelt gældende rejsevejledning på siden her Covid-19 / Coronavirus udbrud i Norge Herunder kan du se opdaterede tal og statistikker omkring den aktuelle situation i Norge

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her