Som Korsikas største bysamfund, byder Ajaccio på et par fordele, som de andre byer på denne middelhavsø bare ikke er i stand til at tilbyde. Det starter med markedet, hvor der sælges friske lokale råvarer.

Ajaccio er også Napoleons fødested, så det er bare naturligt, at der er flere monumenter til ære for ham rundt omkring i byen. Selve Chapelle Imperiale huser Napoleons forældres og søskendes gravsteder, mens der er minder om ham i Santa Maria Assunta katedralen, fordi det er her, han blev døbt.

Du behøver dog ikke at være en stor fan af Napoleon for at nyde alt det, Ajaccio har at byde på. Hvis du planlægger et besøg til Korsika og agter at opholde dig i Ajaccio, så er her et par andre muligheder, du kan overveje.

Fesch Museet har en række mesterværker

Når det gælder højere kunst på Korsika, er intet bedre end Fesch Museet i Ajaccio. Du vil ikke undslippe forbindelsen med Napoleon, når du besøger stedet, fordi det blev etableret af hans onkel, kardinal Joseph Fesch. Der er flere italienske renæssancemalerier udstillet i dette museum og det er bestemt entreen værd.

For at se på Korsikas historie, anbefaler vi at standse ved Bandera Museet, da det behandler Middelhavets påvirkning, som den ses på øen. For dem, der elsker litterære fund, har øens kommunale bibliotek en række bøger, der blev trykt i det 15. og 16. århundrede. Og så er det selvfølgelig normalt, under et besøg i Ajaccio, at tage sig tid til at stoppe ved Bonapartes hus, før man begiver sig ud for at udforske øens genuesiske rødder.

Der er en storslået udsigt fra de genuesiske tårn

Man kan finde tre genuesiske tårne, når man tager en tur til Korsika. Selvom tårnene selv sandsynligvis ikke ville blive betragtet som imponerende af den gennemsnitlige besøgende, ligger disse franske historiske monumenter på en sådan måde, at de kunne forstærke øens defensive omkreds, da denne var loyal over for Genova. Dette betyder, at udsigten over havet, hvor disse tårne ligger, er helt fantastisk på alle tider af dagen. Det nemmeste at få adgang er Torra di a Parata.

For mere traditionelle fornøjelser har Ajaccio også to lystbådehavne, så du kan slappe af ude ved vandet eller tage en kort vandretur, hvis det er det, du foretrækker. Der er også et kasino, man kan nyde, inden for området, og byens centrum er fyldt med klubber, barer og biografer, hvis du leder efter noget at få tiden til at gå med om aftenen.

Ajaccio er en smuk by, der nyder godt af sin virkelig ekstraordinære beliggenhed på Korsika. Hvilket som helst tidspunkt på året er et godt tidspunkt at komme på besøg, selvom der er tendens til at se flere turister, der kommer denne vej, i vintersæsonen. Hvis du planlægger et besøg til Korsika i den nærmeste fremtid, så sørg for at sætte disse ideer på din dagsorden, så kan du være sikker på at more dig godt!

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Frankrigs turistkontor

Oplevelser i Frankrig Frankrig er fuld af Va Va Voom, O La La og Femmes Fatales. Dyk ned i én af verdens mest berømte kulturer og få smag for den fine franske kogekunst, som mange mener, er den bedste i verden. Én ting er helt sikkert, du har ikke fået en rigtig croissant før du har fået den i Frankrig Mange danskere har i årevis taget på ferie i Frankrig for at nyde godt af de...

Touristinformation Ajaccio

Office du Tourisme Ajaccio 3 Boulevard du Roi Jérôme 20181 Ajaccio Tel 33 4 95 51 53 03 Website

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

Ajaccio Napoleon Bonaparte Airport

Ajaccio Napoleon Bonaparte Airport Aéroport d’Ajaccio-Napoléon-Bonaparte / ex Campo dell’Oro Airport Ajaccio France Airport website IATA: AJA ICAO: LFKJ ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Ajaccio Napoleon Bonaparte Airport Arrivals powered by Airportia Ajaccio Napoleon Bonaparte Airport Departures powered by Airportia

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Lokal valuta og valutakurs

Se opdaterede kurser på lokal valuta

EUR - Euro medlemslande
USD
0,8929
GBP
1,1751
SEK
0,0950
NOK
0,1015
DKK
0,1338

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Arrondissement d'Ajaccio
light snow
13.5 ° C
14 °
13 °
58 %
13.4kmh
100 %
ons
11 °
tors
7 °
fre
10 °
lør
13 °
søn
8 °

Frankrig valuta, Euro

Penge i Frankrig (sedler og mønter) Den lokale valuta er Euro. 1 Euro = 100 cent. Mønter i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent €1 and €2 Sedler i cirkulation: €5, €10, €20, €50, €100, €200 and €500. European Central Bank, Den Europæiske Centralbank

Togrejser Frankrig

At rejse med tog i Frankrig giver dig mulighed for at besøge de mest interessante byer på en behagelig måde. Der er gode togforbindelser mellem alle større byer. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her