Aix-en-Provence, eller mere almindeligt bare Aix, ligger i nærheden af ​​Marseille og er blot et pust væk fra Middelhavet. Det er berømt for en kamp, der fandt sted der i romertiden, hvor de kvinder, der blev taget til fange af romerne, begik selvmord frem for at blive fanger.

Ifølge romersk tradition betragtede man de handlinger, der fandt sted ved Aix’s kilder, som værende meget heroiske. Nutidens Aix er imidlertid mere kendt for de mange springvand, der findes i byen. Planlægger du et snarligt besøg til Aix-en-Provence? Her er nogle af de seværdigheder, vi anbefaler, mens du besøger denne smukke perle i det sydlige Frankrig!

Hvis du er i Aix, hvorfor så ikke se springvandene?

Siden Aix er kendt som “de tusind springvands by”, kan det være vældig sjovt at tage sig tid til at udforske nogle af dem. Snup en bid at spise eller drikke på den lokale cafe for derefter at slentre langsomt gennem gaderne i Aix, idet du tager byens gammeldags atmosfære til dig. Du kan finde tre springvand af betydelig interesse under din spadseretur, efterhånden som du baner dig vej mod Cours Mirabeau, men sørg for at tage lidt tid til at besøge Fontaine des Quatre Dauphins under dit besøg – den er et mesterværk fra det 17. århundrede.

Når du er nede på Cours Mirabeau, vil du lægge mærke til masser af små steder, hvor du kan nyde noget lækkert. Hvis du er sulten, kan vi varmt anbefale at sætte sig til bords for et måltid under Les Deux Garçons’ grønne baldakin. Du får en klar udsigt over selve gaden, men lad dig ikke narre af livets langsomme tempo her. Det er en udendørs cafe, hvilket betyder, at du skal holde fast i dine ting.

For arkitektoniske vidundere, skal du tage til Hôtel de Ville

For en endnu bedre oplevelse i Aix, kan du overveje at bo på Hôtel de Ville under dit ophold, så du kan nyde de mange gobeliner og den klassiske arkitektoniske stil fra det 17. århundrede, som dette mesterværk har at byde på. Klokketårnet, der strækker sig til himmels ved siden af, blev oprindeligt bygget i 1510, og du vil også kunne nyde den fantastisk udsmykkede kornhandel, der var aktiv i det 18. århundrede.

Morskaben stopper dog ikke der, da de berømte varme kilder, der gav Aix-en-Provence sit navn, også ligger tæt på. Badet i nærheden af ​​kilderne blev bygget i 1705 nær ruinerne af Sexitus’ antikke romerske bade, og vandet her indeholder høje niveauer af kalksten og kulsyre. Du kan derefter ende en afslappende dag med at tage ud til Aix-katedralen, eller den Hellige Frelsers Katedral, for at nyde det store udvalg af gobeliner. Katedralen er helt enestående, da mange arkitektoniske stilarter er blandet sammen i bygningen, som kan dateres tilbage til det 5. århundrede.

Planlægger du et besøg i Aix-en-Provence i den nærmeste fremtid? Dens blanding af traditionel charme og moderne komfort gør den til det perfekte sted at nyde lidt tid væk fra resten af verden. Du skal bare ikke have planer om at styrte rundt under dit besøg, for hvis du gør det, vil du gå glip af skønheden på dette sted, som så mange har kaldt hjem.

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Frankrigs turistkontor

Oplevelser i Frankrig Frankrig er fuld af Va Va Voom, O La La og Femmes Fatales. Dyk ned i én af verdens mest berømte kulturer og få smag for den fine franske kogekunst, som mange mener, er den bedste i verden. Én ting er helt sikkert, du har ikke fået en rigtig croissant før du har fået den i Frankrig Mange danskere har i årevis taget på ferie i Frankrig for at nyde godt af de...

Touristinformation Aix-en-Provence

Touristinformation Aix-en-Provence Les Allées Provençales 300 ave Giuseppe Verdi Tel: 04-42-16-11-61 www.aixenprovencetourism.com

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

Marseille Provence Airport

Marseille Provence Airport Aéroport de Marseille Provence Marseille France Airport website IATA: MRS ICAO: LFML ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Marseille Provence Airport Arrivals powered by Airportia Marseille Provence Airport Departures powered by Airportia

SNCF Aix-en-Provence

SNCF Aix-en-Provence Gare de Aix-en-Provence Place Gustave Desplaces 13100 Aix-En-Provence France Station Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Lokal valuta og valutakurs

Se opdaterede kurser på lokal valuta

EUR - Euro medlemslande
USD
0,8929
GBP
1,1751
DKK
0,1338
SEK
0,0950
NOK
0,1015

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Aix-en-Provence
overcast clouds
11.9 ° C
13.3 °
10.6 °
37 %
13.4kmh
90 %
ons
11 °
tors
10 °
fre
14 °
lør
14 °
søn
12 °

Frankrig valuta, Euro

Penge i Frankrig (sedler og mønter) Den lokale valuta er Euro. 1 Euro = 100 cent. Mønter i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent €1 and €2 Sedler i cirkulation: €5, €10, €20, €50, €100, €200 and €500. European Central Bank, Den Europæiske Centralbank

Togrejser Frankrig

At rejse med tog i Frankrig giver dig mulighed for at besøge de mest interessante byer på en behagelig måde. Der er gode togforbindelser mellem alle større byer. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her