Agra ligger ved Yamuna flodens bredder. Det er en af de bedst kendte byer i hele verden takket være dens placering ved Taj Mahal, men det er langt fra de fleste som rent faktisk kender byens navn.

Der ligger to andre bemærkelsesværdige attraktioner i Agra: Fatehpur Sikiri og Agra fæstningen. Alle tre attraktioner står på Verdensarvslisten. Agra udgør også del af Golden Triangle.

Hver af de tre steder på Verdensarvslisten kan fint være et fundament for en tur til Agra, men byen har så meget andet at byde på, at man skulle tro det var løgn.

Overvej en tur til Mankameshwar Temple. Det er et af de fire templer som er dedikeret til Lord Shiva og det befinder sig færre end tre kilometer fra Taj Mahal. Hver af de fire templer står på et af byens hjørner. De byder på fantastiske farver og relikvier som ikke kan andet end at give dig en fascinerende oplevelse.

Guru ka Tal blev skabt som et reservoir for byen i det 16. århundrede, for at give indbyggerne en måde at opbevare regnvand på. Der blev oprejst en gurudwara i 1970erne, hvilket forvandlede området til et helligt sted for dem som var af Sikh troen. Der er detaljerede stenudskæringer på otte af de resterende 12 søjler som oprindeligt blev bygget på området.

Paliwal Park, Indrabhan Girls’ Inter College, og Cathedral of the Immaculate Conception er derudover også hver især et besøg værd under dit ophold.

Mange vælger udelukkende at besøge Agra på grund af Taj Mahal. De andre steder på Verdensarvslisten er bare yderligere bonusser. Når man først finder ud af, hvad byen ellers har at byde på er det nemt at se hvorfor det er en af Indiens mest besøgte byer.

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Indiens turistkontor

Intet kan forberede dig på den overflod af kultur, oplevelser og sanseindtryk der rammer dig når du selv rejser til Indien. De fleste kender til Indien og landets kulinariske udbredelse, der kan findes i de fleste større byer verden over. Himmelstræbende Himalaya-bjerge, jungler, ørkener og fantastiske strande langs 7000 kilometer kyst. For ikke at tale om hektiske millionbyer, overdådige templer og farvesprudlende festivaller. Indien er et land præget af religion og traditioner, og et land hvor...

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Agra
clear sky
25.6 ° C
25.6 °
25.6 °
21 %
1.8kmh
0 %
ons
25 °
tors
33 °
fre
35 °
lør
34 °
søn
35 °

Største byer i Indien

Hvad hedder de største byer og hvor mange indbyggere har de ? Her kan du se listen med de største og vigtigste byer med antallet af indbyggere, samlet i et let overskueligt skema der kan sorteres.

Hvad er klokken i Indien ?

Hvad er klokken i Indien nu ? Her kan du se den aktuelle lokale dato og tid i Kolkata, Indien. Den lokale tid og dato opdateres real-time online døgnet rundt

Helligdage i Indien

Her kan du se en liste med landets officielle, nationale, helligdage og fridage. Du kan se dagene angivet i overskuelig skemaform der kan sorteres alt efter hvilken dage du ønsker mere information omkring. Hvis du skal på ferie i landet og påtænker at shoppe, er det godt at vide hvornår du risikerer at ramme dage hvor aktiviteter og butikker kan have lukket. Du skal være opmærksom på at listen er de nationale helligdage, der kan i...

Indien valuta, Rupee

Penge i Indien (sedler og mønter) Valutaen i Indien hedder rupee (INR). 1 rupee = 100 paise. Mønter i cirkulation: ₹1, ₹2, ₹5, ₹10 Sedler i cirkulation: ₹1, ₹2, ₹5, ₹10, ₹20, ₹50, ₹100, ₹200, ₹500, ₹2000 Indian National Bank

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her