torsdag, oktober 22, 2020

Country Information

Centralafrika er det afrikanske kontinents hjerteslag. Det kaldes sommetider ”Midtafrika”, og det er en region, der altid synes at være i udvikling.
Når man rejser gennem Centralafrika, forlader man Sahara ørkenen og tager mod græslandene sydpå, mens man også kan benytte sig af fordelene ved at bo ved kysten.

Mange af de lande, der udgør Centralafrika, har undergået nogenlunde den samme politiske, økonomiske og demografiske udvikling over flere hundrede år. På grund af denne lighed finder man mange forhold der gør sig gældende på tværs af denne gruppe af lande. Der er adskillige etniske grupper, der er tilstede i flere lande, som de påvirker med deres egne unikke udtryk i dans, kunst og musik.

Selv i kolonitiden i Afrika lykkedes det landene i Centralafrika at bevare deres egen unikke identitet. Her består livet af fiskeri, landbrug og kvægbrug. Takket være de fordele, søen Chad giver landbruget, er der næsten 10 millioner mennesker, der drager fordel af de fødevarer og den indkomst, søen muliggør i regionen.

Mange af landene i denne region fik deres uafhængighed mellem 1956-1962. Siden da har de for det meste bevaret de grænser fra kolonitiden, der blev fastlagt ved Berlinkonferencen i 1884-1885.

Politiske ændringer kan ske meget hurtigt i Centralafrika, men det er også meget berigende at besøge denne region. Det vidner om menneskehedens evne til at tilpasse sig, at man kan overleve, selv når forholdene virker uudholdelige.

Populære rejsemål i Centralafrika