onsdag, december 2, 2020

Country Information

Afrika er det andet største af kontinenterne med 54 suveræne stater.
Det kæmpe store kontinent spænder mere end 8.000 kilometer fra nord til syd og næsten det samme, 7.500 kilometer fra øst til vest.

Herunder kan du se en liste fra A til Z over lande der geografisk hører ind under kontinentet Afrika.

Der er mange, der ser Afrika som den moderne menneskelige kulturs vugge. Kontinentet ligger på begge halvkugler, og der er en lang række økosystemer at udforske, såvel som hundredvis af forskellige etniciteter og kulturer, der har etableret en identitet på dette kontinent.

Mellem Middelhavet i nord og Cape Agulhas i Sydafrika i syd er der en afstand på næsten 8000 km. Det største land er Algeriet, mens det mindste er Seychellerne, som er en øgruppe ud for kontinentets østkyst.

Klimaet i Afrika varierer meget. Der er tropeøer, varme ørkener og endda bjergtinder under Arktis. Den nordlige halvdel af Afrika er først og fremmest ørken, mens den sydlige halvdel er en kombination af tætte jungler og savannaer. I Madagaskar, vil du finde unikke planter og dyr, der ikke findes andre steder i verden.

På trods af, at Afrika har adgang til en overflod af naturressourcer, er Afrika i dag verdens fattigste kontinent. De politiske klimaer kan skifte på et øjeblik. De 20 lande i verden, der har det laveste niveau af menneskelig udvikling ligger alle her. Samtidig vil du finde en ægthed i Afrika, du ikke finder andre steder.

Efter slutningen på kolonitiden tog næsten alle afrikanske lande et officielt sprog fra kontinentet til sig. Der tales ofte også engelsk, fransk, portugisisk og spansk, og der er mindre områder, hvor der tales tysk og italiensk.

Hvad dette betyder for besøgende til Afrika er enkelt: man får chancen for at opleve en smeltedigel af mangfoldighed i at land, hvor menneskeheden først blev til.

Populære rejsemål i Afrika