Adana, der ligger i det sydlige Tyrkiet, er en af landets rigeste byer, rent landbrugsmæssigt. Selve byen har haft mange navne gennem historien, og der findes mange myter og legender omkring byens grundlæggelse.

Nogle mener endda, at det er den by, der hed “Coa”, hvor kong Salomon købte sine heste, hvilket er dokumenteret i Bibelen. Homer kalder dog byen Adana i sit store værk “Iliaden”, og det er det, den er kendt som i dag. Byen har, da den danner porten til sådan en stor, frodig slette, været centrum for mange krige. Hvorfor bør folk besøge Adana? Fordi det er et fantastisk rejsemål, hvor du kan opleve moderne bekvemmelighed blandet med antik kultur.

Adanas gamle moskeer

Adana har altid været central i arabisk kultur, så selv om meget af Adana by er helt moderne, er der mange gamle moskeer i byen, der kan dateres tilbage til det 16. århundrede. Sørg for at tage nogle billeder af minareten på Ulu Cami, hvor Seljuk og Mamluk stilarter konvergerer, før du rejser over for at se den spektakulære Sabanci Merkez Camii. Sørg for at være i den rigtige vognbane, for så undgår du at skulle forsøge at krydse seks trafikerede baner! Det vil også være bedst at sikre, at du planlægger din tid omkring de daglige kald til bøn, fordi man ikke kan komme ind og se interiøret under bøn.

Tag en vandretur i Merkez Park

Denne park betragtes Adanas centrale park, og efter du har taget en rundtur i moskeen, skal du blive og spadsere en tur i den tilstødende park. Det er et smukt grønt område, hvor du kan få lejlighed til at tage et par øjebliks nedkølingspause fra det allestedsnærværende solskin. Der ligger en række vidunderlige springvand langs udkanten af parken, samt en vandresti rundt i parken, hvis det er det, du har lyst til. Glem ikke børnene – der er også legepladser i parken til dem. Det er det perfekte sted at tage en madpakke med og sidde i græsset og nyde den blå himmel.

Få en smagsprøve på historien på det Arkæologiske Museum

Chancen til at se Medusas grav er nok til at lokke folk ind og besøge dette museum, men der er meget mere at se og gøre. Med artefakter, der inkorporerer næsten alle de forskellige historiske epoker, Adana har været en del af, vil du være i stand til at se hittitiske statuer og osmanniske mønter alt i samme besøg. Selv om det er et af ​​de ældste arkæologiske museer, formår det stadig at byde på en moderne atmosfære, mens du gennemser artefakterne. Det er den perfekte måde at undslippe Adanas varme på!

Adana har en århundreder lang historie, der byder dig velkommen, så snart du ankommer i byen. Med en gamle bydel, hvor du kan handle, ose og slappe af, mange ældgamle byer, du kan besøge på en dagstur, og masser af gode restauranter, du kan nyde, får du den fulde oplevelse af det autentiske Tyrkiet på dit besøg.

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Tyrkiets turistkontor

Turkey Tourism Authority United States of America 5055 Wilshire Boulevard, Suite 850, CA 90036, Los Angeles, (+1 323 9378066) 821 United Nations Plaza, N.Y.10017, New York, (+1 212 6872194) Massachusetts Avenue 2525, DC 20008, Washington, (+1 202 6126800) WEBSITE FACEBOOK TWITTER YOUTUBE FLICKR

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

Adana Şakirpaşa Airport

Adana Airport / Adana Şakirpaşa Airport Adana Havalimanı Adana Turkey Airport website IATA: ADA ICAO: LTAF ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Adana Sakirpasa Airport Arrivals powered by Airportia Adana Sakirpasa Airport Departures powered by Airportia

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Lokal valuta og valutakurs

Se opdaterede kurser på lokal valuta

TRY - Tyrkiske lira
EUR
6,6927
GBP
7,8646
DKK
0,8955
SEK
0,6359
NOK
0,6792

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Adana Province
scattered clouds
29.8 ° C
31 °
29 °
48 %
3.1kmh
40 %
tors
28 °
fre
35 °
lør
36 °
søn
34 °
man
35 °

Største byer i Tyrkiet

Hvad hedder de største byer og hvor mange indbyggere har de ? Her kan du se listen med de største og vigtigste byer med antallet af indbyggere, samlet i et let overskueligt skema der kan sorteres.

Hvad er klokken i Tyrkiet ?

Hvad er klokken i Tyrkiet nu ? Her kan du se den aktuelle lokale dato og tid i Istanbul, Tyrkiet. Den lokale tid og dato opdateres real-time online døgnet rundt

Togrejser Tyrkiet

At rejse med tog i Tyrkiet giver dig mulighed for at besøge de mest interessante byer på en behagelig måde. Der er gode togforbindelser mellem de større byer. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

Tyrkiet valuta, Lira

Penge i Tyrkiet (sedler og mønter) Valutaen i Tyrkiet hedder Lira (TRY). 1 Lira = 100 kurus. Mønter i cirkulation: 1, 5, 10, 25, 50 kurus ₺1 Sedler i cirkulation: ₺5, ₺10, ₺20, ₺50, ₺100, ₺200 Lira Turkish National Bank

Helligdage i Tyrkiet

Liste med landets officielle helligdage og fridage. Her kan du se de officielle, nationale helligdage og fridage i overskuelig skemaform der kan sorteres alt efter hvilken dage du ønsker mere information omkring. Hvis du skal på ferie i landet og påtænker at shoppe, er det godt at vide hvornår du risikerer at ramme dage hvor butikker har lukket.
covid 19 corona virus statistik for lande og omraader

Covid-19 / Coronavirus i Tyrkiet

Covid-19 / Coronavirus i Tyrkiet, rejsevejledning Tyrkiet rejsevejledning og aktuelle statistikker i forbindelse med Covid-19 / Coronavirus i Tyrkiet. Statistikker opdateres flere gange i løbet af dagen. Turist rejser til Tyrkiet Aktuelt er der ikke mulighed for at krydse grænsen til Tyrkiet som turist Udenrigsministeriets rejsevedledning  Du kan se den aktuelt gældende rejsevejledning på siden her Covid-19 / Coronavirus udbrud i Tyrkiet Herunder kan du se opdaterede tal og statistikker omkring den aktuelle situation i Tyrkiet

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her