Aachen er kendt af mange som hovedstad i Karl den Stores daværende Frankerrige. Aachen har en historie, der går tilbage til det 1. århundrede, da romerske soldater først kom til stedet for at benytte sig af de kendte varme kilder i området. I dag kan du tage en tur gennem historien i denne statelige kejserby.

At komme rundt omkring i Aachen er enkelt. Offentlig transport er organiseret på en sådan måde, hvor kun én billet er nødvendig for at benytte sig af offentlig transport. Du kan købe endagsbilletter der giver di ret til et ubegrænset antal ture på en given dag.

De guidede ture i Aachen er stærkt anbefalelsesværdige. En rundtur i den gamle bydel organiseres hele året rundt, også i weekender og på helligdage. Prisen er 6 EUR eller 3 EUR for børn under 14 år. Turene i Aachens gamle bydel varer cirka 90 minutter og organiseres på både tysk og engelsk.

Der er andre ture der dækker rundvisning i domkirken, disse organiseres ligeledes regelmæssigt. I forbindelse med særlige begivenheder kan der dog være begrænsninger. På disse ture kommer du nærmere ind på de høje, fantastiske glasmosaikker og det er absolut værd de 10 EUR / 7,50 EUR turene koster. Turene er lørdag og søndag kl 10:30 og varer cirka en time.

Aachen tilbyder også mange steder og museer, der omfatter alt fra antikken til klassisk modernisme religiøse.

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Touristinformation Aachen

Touristinformation Aachen 52022 Aachen Tel.: +49 0241 - 1802902 Fax: +49 0241 - 1802930 www.aachen-tourist.de

Tysklands turistkontor

Landet strækker sig fra Østersøen ned til Alperne og grænser op til flere lande end noget andet sted i Europa, og ferier i Tyskland har noget for enhver. Bjerge og skove, søer og store floder, middelalderlandsbyer og super moderne byer, vindyrkning eller alpinsport, der er ikke det du kan opleve på forskellige destinationer i Tyskland, som der flyves til med billige flyselskaber. Det tyske folk er kendt for deres høflighed og venlighed, og at rejse...

Nærmeste lufthavn / station ?

Herunder kan du se hvilke terminaler, stationer og lufthavne du med fordel kan benytte hvis du vil benytte dig af offentlig transport og flyforbindelser.

DB Aachen

DB Aachen Aachen Hbf Bahnhofplatz 2a 52064 Aachen Germany Station Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information

Liège Airport

Liège Airport ex Liege-Bierset Aéroport de Liège Brussels / Charleroi Belgium Airport website IATA: LGG ICAO: EBLG ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Liege Airport Arrivals powered by Airportia Liege Airport Departures powered by Airportia

Maastricht Aachen Airport

Maastricht Aachen Airport Groningen Airport Groningen Netherlands Airport website IATA: MST ICAO: EHBK ARRIVALS DEPARTURES Airport Information, Transfer, Hotel, City Guide, Tourist Information Maastricht Aachen Airport Arrivals powered by Airportia Maastricht Aachen Airport Departures powered by Airportia

Rejsetips og råd

Her samler vi forskellige rejsetips og gode råd som du kan gøre brug af på din ferie.

Hotel – Hostel Aachen

Aachen - Hotel, Apartment, Hostel 

Find en leje bil her

Søg bedste tilbud på billeje

Hvis du benytter dig af anden transport kan du i mange tilfælde, med fordel, leje en bil på stedet.

Prøv en søgning i multi søgemaskine der sammenligner priser fra alle de største biludlejnings firmaer som f.eks Avis, Hertz,Europcar, Sixt og endvidere fra en lang række lokale firmaer, i en søgning.

Lej motorcykler og scootere

Søg bedste tilbud motorcykel leje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheden for at leje motorcykler og scootere.

Lej cykler og elcykler

Søg bedste tilbud på cykelleje

Hos vores samarbejdspartner kan du søge efter muligheder for at leje cykler og elcykler på de mest populære rejsemål.

Hvordan kommer du til byen

Hvordan kommer du til byen og området og hvor langt er der. Her kan du se kortet indstillet til destinationen, så du skal blot indtate din startadresse og du vil få afstande og rutebeskrivelser.

Lokal valuta og valutakurs

Se opdaterede kurser på lokal valuta

EUR - Euro medlemslande
GBP
1,1174
USD
0,9052
DKK
0,1341
SEK
0,0937
NOK
0,1014

Hvordan er det lokale vejr ?

Se det lokale vejr netop nu og 5 døgns prognoser

Aachen
clear sky
10.3 ° C
13 °
6.7 °
66 %
2.1kmh
0 %
lør
23 °
søn
24 °
man
19 °
tirs
19 °
ons
14 °

Togrejser Tyskland

Tyskland, vores store nabo mod syd, er vel nok et af europas mest og bedst udviklede lande at rejse i med toget. De tyske jernbaner tilbyder transport med moderne og hurtige tog der forbinder næsten alle større tyske byer med rigtigt gode togforbindelser. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

Tyskland valuta, Euro

Penge i Tyskland (sedler og mønter) Den lokale valuta er Euro. 1 Euro = 100 cent. Mønter i cirkulation: 1, 2, 5, 10, 20, 50 cent €1 and €2 Sedler i cirkulation: €5, €10, €20, €50, €100, €200 and €500. European Central Bank, Den Europæiske Centralbank

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her